Naar boven

1928 tot nu

(0 artikelen)
Kies een categorie

90 jaar Zents Mannenmode

Zents Mannenmode hoe het allemaal begon,

Josephus Thomas Zents werd op 6 maart 1891 geboren als boerenzoon te Warnsveld. Opa Zents groeide op in een gezin van elf kinderen. Op zeventienjarige leeftijd verliet hij zijn ouders en stapte op een oude    “doortrapper “met in zijn binnenzak zijn voortijdig uitgekeerde kindsdeel. Opa  Zents vertrok naar Ruurlo waar hij als jongste bediende aan de slag ging bij een winkelier / fouragehandelaar.

Na veel omzwervingen en werkervaring  in de textiel te hebben opgedaan, trad Opa in dienst bij de firma Dierkes in Wageningen waar van alles te koop was: dames-. heren,- en kinderkleding manufacturen, maar ook bedden dekens en vloerbedekking.  Neef Dierkes nam het kledingdeel van de zaak over van zijn oom. Opa en dhr. Braakman als compagnons de rest. Wat later in 1926 verdeelde de compagnons de onderneming. Opa Zents ging door met de sector bedden, dekens en vloerbedekking, en dhr. Braakman met Manufacturen. Maar omdat textiel toch de voorkeur had bij Opa Zents besloot Opa zijn beddenzaak over te doen aan de Firma Hoefsloot. In 1928 opende Opa Zents een pand in de Nieuwstraat te Wageningen met heren- en  jongenskleding. Daarna kocht hij een oud pand aan de Hoogstraat 87 van de familie Vermeer. Brak dit af en op deze plek verrees in 1930 de basis van a man with Zents. Een jaar later opende hij ook een filiaal in Renkum en Veenendaal en een korte periode in Elst.

Zoon Paulus Gerardus Maria Zents geboren op 5 juni 1937 nam in 1960 winkel over van zijn vader. Toen mijn vader aan Opa Zents vertelde dat hij heel graag bosbouw wilde gaan studeren en daarna rentmeester wilde worden, kwam hij al snel van een koude kermis thuis. “Geen sprake van” zei Opa Zents jij gaat de zaak in punt uit. Zo gezegd en zo ging het ook. Hij begon onderaan in de verschillende filialen. (Elst was toen al afgestoten.) Opa Zents gaf mijn vader veel vrijheid om initiatieven in de filialen Zents uit te voeren. Waardoor hij later met mijn moeder Hanneke de winkels Zents Mannenmode eigen maakte en veel plezier had aan de contacten met klanten, vertegenwoordigers en leveranciers. In 1992 ben ik Rob Zents in het bedrijf komen werken na o.a. een aantal stage jaren bij Bäumler in Oostenrijk en een koopwarenhuis in Moers Duitsland waar ik de kneepjes van het mannenmode vak heb geleerd. In 1993 kwam mijn vrouw Mariëlle ook bij Zents Mannenmode werken, daarvoor begonnen in de kinder en damesmode maar in korte tijd omgeschoold naar het mannenmode vak. Samen gingen wij met mijn vader mee naar beurzen voor de inkoop. Wij leerde veel van onze collega's en inloop van de jaren hebben wij de inkoop en verkoop van mij ouders overgenomen.

Op 27 februari 2023 hebben wij het besluit genomen, met pijn in ons hart om onze winkel in Renkum te sluiten. 

Samen met ons verkoop Team hebben wij een grote klantenkring opgebouwd die van dichtbij en ver komt. Met enthousiasme en deskundigheid van ons Zents Team brengen wij een uitgebreide collectie van gerenommeerde merken.

Graag zien wij u in één van onze winkels !