Naar boven

Barbour

(11) (11 artikelen)
Barbour
 

Barbour outdoor voor platteland, stad of strand

Het merk Barbour is ontstaan in 1894 in de Engelse plaats South Shields. John Barbour is herenkleding gaan maken voor de mensen die in de havens werkte, op de vissersboten, maar ook voor de jacht en de mensen die werkte op het land. Hoe bescherm je je het best tegen alle weersomstandigheden die de Noord Zee met zich mee brengt, storm - regen en wind?  Het idee om waterdichte herenkleding te gaan maken ontstond bij John Barbour toen er een katoenen stof behandeld werd met een vloeibare wax, de stof die hier uit voort kwam was een stof waar geen wind en water door heen kwam. Tegenwoordig is de Barbour collectie meer dan alleen wax jassen en jacks, Barbour maakt ook overhemden, polo’s, vesten en truien. Barbour is het favoriete kledingmerk van jagers, ruiters en andere outdoor liefhebbers.

Barbour heeft verschillende herenkleding collecties.

The Original North Sea Outfitters Collection, De Beacon Herritage Collection deze lijn draagt het symbool van de vuurtoren. De Beacon Collection van Barbour is geïnspireerd door zee en strand. Blauw en rood tinten zijn de kleuren die in deze collectie van Barbour dan ook veel worden gebruikt. De Jacks en jassen zijn van deze Barbour lijn vocht en waterdicht, de belijning van de jas is net iets meer aan gesloten. De Beacon Herritage collectie heeft ook overhemden, polo’s, truien en vesten.
Barbour bovenstukken kan je combineren met een jeans, chino van Vanguard, Pierre Cardin, Meyer, Gardeur of Brax. Zo ben je met je nieuwe Barbour outfit helemaal klaar voor een lange bos of standwandeling maar ook tijdens het winkelen in een stad of dorp blijf je lekker warm en droog.
 
De andere lijn die Barbour maakt is de Country Line. Dit is Barbour zoals je de Babour collectie kent. Veel bruin en groen tinten, waardoor je een landelijke uitstraling krijgt. Jassen in waxstoffen gecombineerd met leer. Kenmerkend voor Barbour is de authentieke look, waarin de herkenbare traditionele waarde nog steeds in alle kledingstukken te herkennen is. Zo gebruikt Barbour geruite stoffen genaamd Tartan als voering in Barbour jassen en jacks. Tartan is een wollen geruite wollenstof  waarvan ook de Schotse kilt wordt gemaakt. Het patroon van een Tartan wordt gemaakt door met afwisselende gekleurde draden te weven. Om de wax jas wind en waterdicht te houden moet je de jas eens in de zoveel tijd op nieuw in de wax zetten. In de video zie je hoe je dat moet doen, zie je het niet zitten dan kan je je wax jas of jack sturen naar Barbour en wordt je jas tegen vergoeding weer als nieuw. 


 

Vandaag de dag is het de 5de generatie die het merk Barbour fabriceert.
De Barbour wax jas wordt nog steeds met de handgemaakt in de Engelse plaats Simons Side.

De collectie van Barbour verkopen we vooralsnog niet online. Klik hier voor ons volledige merkenoverzicht.

Bestellen gaat eenvoudig en veilig:
- Bestel je voor 12 uur , een snelle verzending
- Bij besteding vanaf 50,- berekenen wij geen verzendkosten
- Gratis afhalen en retouneren in de winkel
- Je kunt betalen met iDeal, CreditCard 
- We zijn aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg